Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. Adatvédelmi tájékoztatónkat ITT találja.

A kártyafüggetlen mobiltelefonok előnyei és jelentőségük

A modern telefonok közül szinte már mind dual SIM-es, és ennek számos pozitívuma van. Példának okáért használhatunk egyidőben hazai és külföldi kártyát is. Persze erre csak akkor van lehetőség, ha kártyafüggetlen mobiltelefont választunk magunknak. Ha csak belföldi kártyákat használnánk, akkor is érdemes a kártyafüggetlen telefon mellett dönteni, ha két különböző szolgáltató kártyáját szeretnénk használni egyszerre.  

Nincs teljes lefedettsége szinte egyik szolgáltatónak sem az ország teljes területén, de két kártyával már kiküszöbölhető ez a csorba, így bárhová utazzunk is az államhatáron belül, mindig elérhetők leszünk. Tehát a két különböző kártya használata rendkívül praktikus lehet. De ezt csak abban az esetben tehetjük meg, ha kártyafüggetlen a mobiltelefonunk. Az internetezés, és a telefonálás évek óta nem a számítógépek egyedüli kiváltsága, sőt. Nagyon úgy tűnik, elnézve a hivatalos statisztikákat, hogy az online fogyasztás egyre inkább a mobilos platformokra tevődik át.

Hatalmas előny, hogy gyakorlatilag a zsebében hordhatja az egész világot. A dual SIM okostelefonokban legalább az egyik kártya foglalat képes GPRS kapcsolatra, de manapság már, a legmodernebb innovációknak hála ez mindkét foglalatra igaz. A gyakorlat nyelvére lefordítva ez azt jelenti, hogy bátran kihasználhatja a kártyái kínálta mobilinternet szolgáltatást, lemondások, vagy áldozatok nélkül. Általánosan jelentkező kérdés, hogy a kártyafüggetlen mobiltelefonok, amelyek két kártyával is működnek lassabbak-e, mint az egy kártya foglalattal rendelkező társaik.

A kérdés jogos, de a félelem maximálisan alaptalan. A gyártók ugyanis erre maximálisan felkészültek, hiszen olyan adottságú alkatrészekkel látják el a mobilokat, melyek tökéletesen alkalmasak a dupla teljesítmény zavartalan biztosítására. Nem kell tartani tehát a dual SIM-es okostelefonoktól, csupán arra kell figyelnünk, hogy azok lehetőség szerint kártyafüggetlenek legyenek, hiszen csak így tudjuk maximálisan kihasználni a két kártya minden előnyét.