Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. Adatvédelmi tájékoztatónkat ITT találja.

A kártyafüggetlen telefon a szabad választás lehetőségét biztosítja

Minden telefonban kialakításra kerülnek azok a felületek, ahová a SIM kártyákat kell helyezni, mivel ezek nélkül nem lesz teljes értékűen működő a telefonunk. 

Vannak olyan készülékek, melyekbe csak egy adott kártyát lehet használni, tehát fix kártyás mobil és van kártyafüggetlen telefon. De mit is jelenthet pontosan az, hogy egy telefon kártyafüggetlen? Általában legtöbben ezt a változatot preferálják, mivel egy ilyen típusú készülék bármilyen kártyát be tud fogadni és jól működik vele, lehet ez egy külföldi SIM kártya is, akkor is működőképes lesz a készülék, ám ha fix kártyás telefonunk van, akkor csak az adott szolgáltató alá tartozó kártyákkal működik.

Sokan azt gondolják a kártyafüggetlen telefon attól lesz független, hogy bármilyen méretű kártya használható benne. A kártyák mérete azonban a telefontól függ. Az okostelefonok megjelenésével már a hagyományos kártyák nagy méreteikből csökkenni kezdtek, és a mai smart készülékek már micro SIM-eket használnak, de ezeknek nincs köze a kártyafüggetlen telefon működési elvéhez.

kártyafüggetlen telefon tartozéka általában a dual SIM tároló, ami egyszerre kettő kártya használatát teszi lehetővé. Ez számodra is egy igencsak kellemes kialakítás lehet, főleg abban az esetben, ha sokat jársz külföldre és szükséged van két SIM kártyára. Ily módon egy időben két szolgáltató kínálatával is élhetsz. A két kártya használata praktikus megoldás lehet a térerő rések kiküszöbölésére és maga a kártyafüggetlen telefon használata is kényelmes, így ajánlatos ilyen tekintetben is átgondolnod a mobil vásárlást.