Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. Adatvédelmi tájékoztatónkat ITT találja.

A kijelzővédő üveg jelentősége

A kijelzővédő üveg egy több rétegből álló, hőkezelési eljárás segítségével készített valódi üveg, ami egy továbbfejlesztett változata a régebb óta kapható fóliáknak. 

A kijelzővédő üveg jelenleg aranykorát éri, hiszen a legtöbb mindennapos használatból adódó környezeti hatásnak nagyon jól képes ellenállni. Míg a fólia csak a karcolástól véd, addig a kijelzővédő üveg hatékony védelmet nyújt a mechanikai sérülések ellen, ütésállóbb és jobb ellenállást biztosít a karcok ellen is. A legtöbb modellnek lekerekített szélei vannak, melynek köszönhetően szinte észrevehetetlenek a kijelzőkön.

Míg a fóliák buborék-mentes felillesztése sokaknak gondot okoz, addig a kijelzővédő üveg telefonra történő illesztése igen egyszerű feladat, így egyre többen választják már ezeket a kiegészítőket mobiljaik védelmére. Fontos azt is kiemelni, hogy míg a hagyományos fólia meleg hatására könnyedén feljöhet, addig a kijelzővédő üveg sokkal jobban ellenáll az extrémebb hőhatásoknak, így nem kell attól tartanod, hogy a nyári kánikulában sérülne a melegtől a kijelzővédő üveged. Az kijelzővédő üveg úgynevezett Oleophobic réteggel van bevonva, melyet az AF (Anti-Fingerprint - Ujjlenyomat ellenálló) réteg tesz még élesebbé, hiszen nem maradnak meg rajta a foltok és az ujjbegyek nyomai sem. S rengeteg ütés teszt azt mutatta ki, hogy míg a fólia használat esetén az egész kijelző betört, addig kijelzővédő üveg használata során nem sérült meg a kijelző, csak a rajta lévő védő üveg, mely pótlása bizony sokkal olcsóbb, mint egy teljes kijelző csere.

Így elmondható, hogy a kijelzővédő üveg hosszútávon sokkal jobban megéri, mint egy fólia, hiszen ennek segítségével nagyobb biztonságban lesz a készülék, mert jobb védelem alatt lesz a különféle karcolásoktól, szennyeződésektől, illetve egy esetleges leejtés során is csak a rátett üvegvédő fog sérülni, nem pedig maga a telefon. Először azt szoktuk javasolni, hogy érdemes kipróbálni egy egyszerűbb kijelző fóliát, s ha ez nem hozza a várt védelmet, csak ezután érdemes a modellnek megfelelő kijelzővédő üveget vásárolni, hogy össze lehessen mérni e két típusú védelem hatékonyságát.