Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. Adatvédelmi tájékoztatónkat ITT találja.

Miért hasznos a kártyafüggetlen telefon?

Amikor telefont készülsz vásárolni, jól teszed, ha előtte tájékozódsz, hisz a piacon bárki megtalálhatja az igényeinek legmegfelelőbb készüléket. 

Mikor a kínálatot böngészed, gyakran találkozhatsz a kártyafüggetlen telefon kifejezéssel. Sokan gondolják azt, a készülék attól lesz független, hogy bármilyen méretű kártyával használhatjuk. Ez azonban a telefon típusától függ. Az okostelefonok ma már legtöbb esetben kisméretű, micro SIM-eket használnak, a régebbi típusú telefonokba még belefér a nagyobb kártya is. Ennek viszont nincs köze a kártyafüggetlen telefon működési elvéhez.

Ezt a tulajdonságot mégsem véletlenül tüntetik fel előnyként a mobilszaküzletek. Valójában a kártyafüggetlen telefon szabad választásra ad lehetőséget. Amikor közvetlenül valamelyik mobilszolgáltató kínálatában keresgélsz, gyakran kedvezményesen, a hagyományos bolti árnál valamelyest olcsóbban vásárolhatsz egy adott márkához tartozó készüléket. Ennek fejében viszont csak ennek a szolgáltatónak a kártyáját fogadja be a mobil.

Ezzel szemben a kártyafüggetlen telefon bármelyik szolgáltató kártyáját be tudja fogadni, lehet ez akár külföldi SIM kártya is. Legtöbben éppen ezért preferálják ezt a lehetőséget. A kártyafüggetlen telefon másik nagy előnye, hogy általában két SIM kártya befogadására képes (dual SIM), így egy készülékkel használhatod a céges és az otthoni kártyádat. Praktikus kialakítás ez akkor is, ha sokat utazol és szükséged lehet külföldi szolgáltató kártyájára is. Ajánlott tehát ilyen szempontokat is figyelembe venni, amikor telefonvásárlás előtt állsz.